Femei la superlativ

Trăim în era în care și femeile pot să fie CEO, să aibă funcții importante, nu doar să stea în spatele bărbaților și să fie casnice. Și pentru că tot este 1 martie, primăvara, un anotimp atât de frumos, un anotimp dedicat femeilor, mamelor în acest articol mi-am propus să vă aduc la cunoștință topul primelor zece femei de succes din România, top realizat de Forbes în anul 2013. Așa că, fără alte comentarii, să începem să le cunoaștem împreună, zic.

Kinga Daradics

Pe locul 10 se situează Kinga Daradics – 32 de ani. Este Director general MOL România și este cea mai tânără doamnă manager din Topul Forbes 50 al celor mai influente femei din România.

Locul 9 îi aparține Cameliei Voiculescu – 39 de ani. Camelia Voiculescu este acționar majoritar și președinte Intact Media Grup. În 2010 a investit peste 100.000 de euro pentru a înființa școala Intact Media Academy.

Cel de-al 8-lea loc în topul celor mai influente femei din România este deținut de Rovana Plumb – 52 de ani. Este Ministrul Mediului și Schimbărilor Climatice și Președinte al Organizației de Femei a PSD.

Locul 7 este ocupat de Maria Grapini – 59 de ani. Aceasta deține funcția de Ministru delegat pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii, Turism și Mediu de Afaceri. și este Președinte al Federației Patronale din Industria Ușoară, dar și Președinte al Asociației Femeilor Antreprenor din România.

Pe locul 6 o regăsim pe Mariana Câmpeanu – 65 de ani. Este la cel de-al doilea mandat pentru funcția de Ministru Ministerul Muncii, Familiei și Egalității de Șanse.

Cea de-a 5-a poziție este ocupată de Măriuca Talpeș – 50 de ani. A început lucrând la Institutul de Tehnică de Calcul, iar în 1990, împreună cu soțul său a făcut primii pași în lumea business-ului IT, când niciuna dintre cele două noțiuni nu exista în România, iar acum este CEO Intuitext și Coproprietar Bitdefender.

ALTEȚA SA REGALĂ PRINCIPESA MARGARETA A ROMÂNIEI

Locul 4 îi revine Ancăi Vlad – 56 de ani. Anca Vlad este proprietara grupului Fildas și se ocupă de marketing pentru principalul business al Fildas – lanțul farmaciilor Catena.

Pe locul 3 se află Ana Maria Mihăescu – 56 de ani. Este cunoscut ca deținând funcția de  șef al misiunii IFC din România, dar s-a ocupat și de numeroase proiecte pentru femeile din întreaga lume și a colaborat intens cu Salvați Copii România preț de câțiva ani.

Pe al 2-lea loc se situează ALTEȚA SA REGALĂ PRINCIPESA MARGARETA A ROMÂNIEI – 64 de ani. PRINCIPESA MARGARETA este Președintele „Fundației PRINCIPESA MARGARETA A ROMÂNIEI”, Preşedintele „Asociaţiei pentru Dezvoltare Durabilă Săvârşin, dar și al „Fundaţiei Regale de Management al Ospitalităţii” şi Preşedinte de onoare al „Fundaţiei Atletismul Românesc”.

Mariana Gheorghe

Primul loc îi este rezervat lui Mariana Gheorghe – 57 de ani. Aceasta ocupă funcția de CEO OMV Petrom, controlând astfel accesul la una dintre cele mai importante resurse pentru economia europeană.

O primăvară frumoasă, plină de bucurii vă doresc!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s