Ce ziare online mai citim?

De ceva timp majoritatea știrilor sunt copy – paste. Motivul? La ce bun să redactezi tu știrea dacă a făcut-o deja altcineva? Nu e mai simplu să  îi dai un copy – paste și gata știrea în 3, 2, 1 minute? Ce e mai grav este faptul că se copiază și greșelile… Și atunci îți pui întrebarea „WTF, cine pe cine copiază?”.

În opinia mea cele mai bune ziare online sunt: http://selectnews.ro/, http://www.mediafax.ro/, http://www.ziare.com/. Menționez că ordinea este aleatorie.

SelectNews.ro este un ziar fondat în anul 2013 de către jurnaliștii Robert Veress și Oana Pavelescu, jurnaliști care și-au dorit să își practice onest meseria, furnizând numai informațiile adevărate, informații care interesează publicul, nu dezinformări, zvonuri și știri prefabricate. În cadrul acestui ziar regăsim știri care ne afectează în viața de zi cu zi, știri despre deciziile luate de politicieni și care sunt publicate în Monitorul Oficial. La acest ziar contribuțiile sunt deocamdată voluntare, la fel ca și cele ale fondatorilor. Deci, să citim cât mai multe știri bune, zic.

Mediafax.ro a fost prima agenție de presă independentă din România, agenție care din 1995 deține poziția de lider pe piața românească în furnizarea de știri și informații în timp real. În 2008 Mediafax a devenit prima agenție de presă online care și-a exportat modelul de business pe piața din occident, mai exact în Cehia.

Ziare.com este o agenție de presă care se bucură de succes. La fel ca și în cazul celorlalte două ziare online articolele nu sunt copy – paste de pe alte site-uri. În anul 2012, potrivit unui sondaj CURS 31% dintre bucureșteni alegeau să se informeze despre viața politică de pe acest site, fiind astfel liderul pieței online din acea perioadă.

În concluzie, uite că se poate și în România să avem știri de calitate, știri care să nu fie copiate la indigo. La cât mai multe ziare care să genereze știri de calitate!

Bravo vouă, jurnaliștilor, celor care vă faceți meseria!

Voi ce ziare online mai citiți?

Advertisements

One thought on “Ce ziare online mai citim?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s