Tehnici de promovare online în 2013

Ca orice domeniu care se respectă și în PR tehnicile de promovare online se diversifică în fiecare an. Ceea ce rămâne neschimbat este obiectivul principal al unei campanii de PR, crearea și menținerea unor relații benefice cu consumatorii, interacțiunea cu aceștia.

Comunicarea dintre PR-iști și presă este esențială  chiar și în domeniul online. Campaniile de educare (de exemplu campania online Zâmbește România), de informare, precum și componentele majore ale domeniului de PR online au suferit mici modifiări. Canalele alese pentru a se realiza comunicarea și abordarea sunt de tip one on one, iar mesajul și forma acestuia este mai personal.

Pentru o campanie de PR reușită trebuie să urmărești ce fac vizitatorii pe websiteul tău, să construiești o campanie de tipul PPC(plătit pe click). Advertorialele pe bloguri sau pe diferite siteuri de știri, precum și redactarea și distribuirea comunicatelor de presă și a informațiilor de acualitate sunt metode de a îți face publicitate aproape gratuit. Să redactezi un comunicat sau o știre și să o publici pe blog/ site/ rețele de socializare nu costă decât timp din partea celui care l-a redactat.

Forum-urile reprezintă un mijloc eficient pentru a atrage trafic pe site. Postarea articolelor și comunicatele de presă sunt cele mai eficiente metode de promovare online gratuit. Marketingul prin Email este eficient și nu este foarte costisitor. Este important pentru companii să trimită zilnic/ săptămânal, lunar emailuri către consumatorii/ clienții săi pentru a-i înștința cu privire la noutăți. Cele mai utilizate tehnici de promovare online care se mențin și în 2013 sunt concursurile online și jocurile virtuale.

Consider că o activitate de PR online reușită și benefică pentru companie poate atrage mai mulți clienți și poate fi profitabilă. Un PR-ist bun va aduce un plus de vitalitate companiei. Activitatea de PR desfășurată corespunzător va aduce satisfacție atât persoanei care o practică, cât și companiei.

Ție ce metodă de promovare ți se pare mai atrăgătoare?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s