Blogger de succes sau jurnalist în țara orbilor?

A fi blogger sau jurnalist e ușor? Necesită studii/ pregătire? Când devii blogger și când jurnalist? Ce este un blogger? Ce este un jurnalist?  Un blogger este o persoană care deține un blog specializat pe o anumită ramură (turism, culinar etc) și postează în mod frecvent anumite articole. Un jurnalist este o persoană care redactează articole pe o anumită temă dată de superiori. De asemenea, jurnalistul are o normă de articole pe care trebuie să le redacteze în decursul unei zile, un anumit termen până la care să le redacteze.

Pentru a fi blogger nu este imperios să ai anumite studii de specialitate, tot ce trebuie să ai este talentul. Pentru a avea propriul blog  nu-ți trebuie bani, dar dacă ești un blogger talentat poți câștiga bani din blogging. Pentru un jurnalist e vital să aibă studii, să aibă experiență, să respecte termenele limită pentru articole.

În timp ce blogurile sunt în continuă creștere, jurnalismul se află într-o zonă gri, o zonă în care ar trebui să modifice/schimbe ceva pentru a acapara interesul mai multor cititori. Mulți dintre jurnaliști renunță la acest job pentru a deveni bloggeri. Întrebarea este „de ce?”. Cum de ce? Pentru că desfășurând o activitate de blogging ai un orar mai flexibil, postezi când vrei, câștigi bani frumoși și în mod ușor.

Spre deosebire de jurnalist, bloggerul interacționează cu cititorii săi, conținutul mesajului nu este modificat de un editor, are libertatea de a alege subiectul despre care va scrie. Un alt aspect care contează în sfera online este faptul că blogurile nu sunt invadate de reclame, nu te invadează cu mesaje.

Presa pierde teren din cauza articolelor de proastă calitate pe care le scriu unii „jurnaliști”. Se întâmplă frecvent să citim titluri care nu au legătură cu restul textului. Asta cu siguranță nu se întâmplă din cauza bloggerilor…  Blogger versus jurnalist, mit sau realitate? Blogger versus jurnalist, pace sau război?

Advertisements

One thought on “Blogger de succes sau jurnalist în țara orbilor?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s