Noutăți de prin era tehnologiei

Unde se va ajunge cu toiate aceste noi invenții? Cum va fi viitorul? Ce planuri au pentru noi oamenii de știință? Ce se va întâmplă cu noi? Întrebări peste întrebări. Dar oare unde vom găsi aceste răspunsuri și când? Doar o simplă vizită la CES și MWC va elucida misterul în privința celor mai noi aplicații, inovații pe care le vom utiliza în viitor.

Nectar, băutura zeilor sau doar un nou gadget? Cu siguranță cel care care a realizat acest gadget s-a gândit că toate gadget-urile care dispun de un prot USB au nevoie de o viață cât mai lungă. Utilizatorii Nectar vor avea posibilitatea de a avea bateriile gadget-urilor pe care le dețin încărcate timp de 14 zile. Acesta nu doar că încarcă bateriile, ci și transformă combustibilul în energie și extrage gazul butan pentru a produce energie electrică pentru jumătate de lună. Acest gadget are dimensiunea unui smartphone, dar inventatorul său are în plan să lucreze la dimensiunile acestuia pentreu a fi mai ușor de transportat.

Comunicarea cu aparatele electronice doar prin gesturi. Această tehnologie este disponibilă pentru Xbox 360, Samsung MV900F și Leap. În viitor vom purta haine care vor avea incorporate dispozitive ce înregistrează tot ce facem. Loxice, Contour sunt două dintre dispozitivele care transmit viața oamenilor în direct. Pentru a monitoriza tot ce se întâmplă în casa ta inventatorii au dezvoltat Hue(Philips) și Twine care îți oferă posibilitatea de a ști ce se întâmplă în locuința ta, ce probleme ai, controlezi lumina din casă, monitorizezi copii.

LA CES 2013 au fost prezentate numeroase invenții printre care regăsim: mașina care se  conduce singură pe ultima sută de metri; pictura pe tablete; IllumiRoom(Microsoft) care-ți transformă toată camera într-un televizor uriaș; ecranul de iPhone ce nu poate fi crăpat nici cu o bormașină; tastatură pentru iPhone; NanoNails – unghii false pentru smartphone; televizor curbat; cel mai mare stick USB de pe planetă; ochelarii smart prin care vom vedea lumea reală, argumentată cu informații în timp real din rețelele sociale, telefon.

Standurile de la MWC din 2013 ne promit: un smartphone Android pe care îl încarci o dată pe săptămână;, ecranul de iPhone care nu se zgârâie; aplicația care permite achitarea notei de plată de la restaurant, magazin, achiziționarea cupoanelor cu reduceri; rețelele 5G; telefoane cu sistem de operare Firefox OS; router WI-FI 4G mobil; smartphone românesc quad-core; folia de 1 euro care îți încarcă telefonul de la soare; cea mai puternică protecție pentru telefon, o compoziție specială care reușește să asigure siguranță telefonului dumneavoastră.

Am lăsat pentru final aplicația care din punctul meu de vedere este una dintre cele mai reușite. Skin Analytics este cea mai revoluționarea aplicație prezentată la MWC 2013. Aceasta detectează celulele canceroase de piele și avertizează utilizatorul pentru a merge la doctor.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s